• Katstraat 15 - 9340 Lede
  • (+32) (0)499 24 54 36
  • info@bijeva.be
  • Bank: IBAN BE55 0015 0850 9644 - BIC GEBABEBB       KBO 0885.644.048 - RPR Dendermonde

Lokale Regio's

Toeleiding: onze bezielster gaat zelf op stap naar gezinnen met kinderen die anders moeten leven.


volgende gemeenten en steden in de regio Vlaamse Ardennen: Brakel, Gavere, Geraardsbergen, Horebeke, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem, Zottegem en Zwalm.


volgende gemeenten en steden in de regio Leiestreek: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Deinze, Dentergem, Harelbeke, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Kuurne, Ledegem, Lendelede,Moorslede, Meulebeke, Nazareth, Oostrozebeke, Waregem, Wevelgem, Wielsbeke, Zulte en Zwevegem


volgende gemeenten en steden in de regio Scheldeland: Aalst, Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Denderleeuw, Dendermonde, Erpe-Mere, Haaltert, Lebbeke, Lede, Melle, Ninove, Puurs, Rumst, Sint-Amands, Wetteren, Wichelen, Willebroek en Zele.
De delen van de gemeenten Kruibeke en Temse die aan de Schelde liggen horen promotioneel zowel tot Scheldeland als tot het Waasland.
Scheldeland wordt nog eens opgedeeld in de Denderstreek (dat o.a de Faluintjesstreek omvat), Land van Dendermonde, Rupelstreek, Vaartland , Klein-Brabant en Bloemenstreek.
Klein-Brabant – Scheldeland omvat de streek van de gemeenten Bornem (met deelgemeenten Hingene, Mariekerke en Weert, en de dorpen Branst, Buitenland, Eikevliet en Wintam), Puurs (met deelgemeenten Breendonk, Liezele en Ruisbroek, en het dorp Kalfort) en Sint-Amands (deelgemeenten Lippelo en Oppuurs).
Sommige gemeenten behoren zowel tot de Denderstreek als tot het Land van Dendermonde, terwijl sommige gemeenten tot de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek behoren maar niet tot het Scheldeland. De grenzen van het Scheldeland vallen dus niet volledig samen met de grenzen van de opgedeelde streken.


volgende gemeenten en steden in de regio Noordwest Brabant: Asse, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Merchtem en Opwijk

Bron regio-kaart: Logeren in Vlaanderen vzw, Diestsevest 40, 3000 Leuven


BiJeVa is dus wat toeleiding van gezinnen die de confrontatie met materiële en sociale beperkingen (verborgen) ondergaan, actief in delen van de provincies West- en Oost-Vlaanden, Vlaams Brabant en Antwerpen